Webbutveckling är processen att skapa och underhålla webbplatser och andra internetapplikationer. Den omfattar aspekter som design, programmering och databashantering.

Flera typer av webbplatser, plattformar för sociala medier och verktyg för online shopping byggs med hjälp av webbutvecklare. Inom detta område kan du lära dig grundläggande och avancerade begrepp genom att gå en kurs eller genom att lära dig genom kodningsbootcamps.

Karriärperspektiv

De som är intresserade av en karriär inom webbutveckling kan välja att bli front-end-utvecklare eller back-end-utvecklare eller gå in i fullstack. En front-end-utvecklare konstruerar vad användaren ser när han/hon laddar en webbplats och en back-end-utvecklare konstruerar vad som händer bakom kulisserna.

Mjukvara som krävs för webbutveckling

För att utveckla en webbplats behöver du en dator med en webbläsare (Chrome, Firefox eller Safari) och en textredigerare (Notepad ++ eller Atom är bra val för nybörjare). Du bör också ha ett lokalt webbserververktyg för att testa din kod medan du skriver den.

Visuell balans

En viktig del av webbdesign är visuell balans, vilket innebär att se till att alla element på en sida är lika viktade och symmetriskt arrangerade. Detta bidrar till att skapa en estetik som framkallar känslor av skönhet och konsekvens.

Hur man lär sig webbkodning

Att komma igång med webbutveckling kan till en början verka överväldigande, men det finns många sätt att lära sig grunderna i kodning. Du kan gå kurser, läsa böcker och lära dig genom att finjustera andras webbplatser med hjälp av redigeringsprogram.

Vad du behöver veta om utveckling av webbsidor

Växtsidutveckling

Grunden för alla webbplatser är Hypertext Markup Language (HTML). HTML-koder ger anvisningar för hur ditt innehåll, dina bilder, din navigering och andra element visas i en användares webbläsare. Webbutvecklare använder kodningsspråk som HTML och CSS för att lägga till design, stil och funktionalitet på webbplatser. De använder också språk som JavaScript för att skapa animationer, automatisera uppgifter på vissa sidor och lägga till interaktiva funktioner som förbättrar användarupplevelsen.

CSS står för Cascading Style Sheets och är en uppsättning stilistiska regler som används för att styla dokument som är skrivna i ett markupspråk. Detta gör det möjligt att göra saker som att ändra typsnitt, storlek, färg eller infoga bakgrunder och ramar.

För att utveckla en webbplats behöver du ett textredigeringsprogram och vissa grundläggande kunskaper om HTML eller ett annat uppmärkningsspråk. Windows-programmet Notepad och Macintosh TextEdit är gratis alternativ som hjälper dig att börja bygga din första webbplats.

Wireframes

Om du börjar med en enkel webbplats med en sida är wireframes ett bra sätt att förstå var rubriker, text, bilder och formulär kommer att placeras på webbplatsens framsida. De ger dig också en tydlig vision av var du ska börja när du arbetar med din utvecklare.

Prototyper

När du har tagit fram en grov skiss av din design kan du skapa en prototyp som du kan testa. Dessa kan variera i trovärdighet, men de fungerar som en representation av din fungerande design. De är ett utmärkt sätt att få feedback från användarna och finjustera din design under hela processen.

Hur man kommer igång med WordPress-utveckling

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS) som driver över 1,3 miljarder webbplatser. Det är en mångsidig plattform som gör det möjligt för användare att skapa egna anpassade teman och plugins.

Det finns tusentals gratis och premiumteman och plugins som utvecklare kan välja mellan. Att skapa ett eget tema eller plugin kan vara en spännande och givande del av en karriär inom WordPress-utveckling.

Att utveckla WordPress är ett utmärkt sätt att flexa dina kodningsfärdigheter och lära dig mer om HTML, CSS, JavaScript och Ajax. Du kan också tjäna pengar på att utforma och bygga webbplatser för kunder runt om i världen.

En blomstrande gemenskap av WordPress-utvecklare världen över bidrar ständigt till utvecklingen och förbättrar programvarans funktionalitet. Detta gör det till ett populärt val för både nybörjare och experter.

Tema- och pluginutveckling är stora möjligheter för WordPress-utvecklare att finslipa sina kunskaper i HTML, CSS och JavaScript. Att använda Ajax för att lägga till interaktiva funktioner på din webbplats är en annan viktig färdighet för WordPress-utvecklare.

Versionskontroll är ett annat viktigt verktyg för ett framgångsrikt arbetsflöde för WordPress-utveckling. Det gör att du kan spåra ändringar i din kod och återgå till tidigare versioner om det behövs. Du kan använda verktyg som SVN och Git för att hantera din kod.

En staging-miljö är ett utrymme där du kan utveckla och testa ny kod innan den går live på din webbplats. En staging-miljö är ett idealiskt sätt att se till att din kod inte skadar din webbplats och att den fungerar som förväntat.

Hur man installerar WordPress-plugins

Plugins är ett utmärkt sätt att utöka funktionaliteten på din WordPress-webbplats. Det finns tusentals gratis plugins tillgängliga, men många erbjuder också premiumversioner som inkluderar support och ytterligare funktioner.

  1. De bästa WordPress-plugins förbättrar användarupplevelsen på din webbplats, hjälper dig att öka konverteringsgraden och ger värdefull data till dina marknadsföringsinsatser. De kan också snabba upp din webbplats och förbättra SEO.
  2. Inline related posts plugin hjälper dig att öka användarnas engagemang i dina artiklar genom att visa relaterat innehåll inuti artikeln. Detta är en enkel men intressant strategi som kan hjälpa dig att behålla fler besökare på din webbplats.
  3. Google Analytics-plugin hjälper dig att förstå hur din webbplats presterar och vad användarna gör på den. Det är ett viktigt verktyg som både nybörjare och proffs använder för att fatta sina marknadsföringsbeslut.

OptinMonster är den ledande programvaran för optimering av konverteringsfrekvens på marknaden, och detta WordPress-plugin och program kan öka dina e-postprenumeranter och din försäljning. Det erbjuder hundratals högkonverterande kampanjmallar som du kan anpassa med deras drag & drop builder.

Formulär är en viktig funktion för ett företags webbplats, eftersom de låter dig samla in personlig information från besökare. Oavsett om du behöver ett enkelt kontaktformulär eller komplexa formulär för att samla in och skicka data finns det gott om formulärplugins som uppfyller dina behov.

När du har hittat ett WordPress-plugin som passar dina behov kan du installera det på din webbplats genom att ladda ner det från en plugin-webbplats eller genom att FTP:a filerna till din wp-admin-katalog. Processen varierar beroende på vilket verktyg du föredrar att använda och hur bekant du är med att använda FTP.