Om du vill bli mer synlig i sökmotorer är artikelmarknadsföring ett av de bästa sätten att marknadsföra din webbplats. Den kombinerar innehållsrika artiklar med kraften i sökmotoroptimering. Att skriva artiklar för att marknadsföra din webbplats kan hjälpa dig att öka antalet organiska sökresultat och förbättra din sökmotoroptimering.

Du måste följa de grundläggande stegen för artikelmarknadsföring för att lyckas. Artiklarna måste innehålla rätt antal ord och bör rikta sig till målinriktade webbsurfare. Dina artiklar ska också vara informativa, ge information om den produkt eller tjänst du säljer och locka till sig målinriktade webbsurfare.

Först och främst ska du skriva innehåll som är värdefullt för dina kunder. Det hjälper dig att positionera dig på marknaden och övertyga konsumenterna om att du förtjänar respekt.

Det bästa sättet att göra detta är att införliva en känsla av personlighet i ditt skrivande. Prospekter tenderar att komma ihåg artiklar som har en känsla av personlighet. Du kan också intervjua dina kunder och leta efter frågor som de kan ha. När du har en uppfattning om vilken typ av information de är intresserade av kan du börja skriva artiklar för din webbplats.

När du har skrivit artiklar har du en bioruta som innehåller din länk till din webbplats. För att öka sannolikheten att dina besökare klickar sig vidare till din webbplats, skriv artiklar med en teaser som lockar dem. Du kan till och med försöka marknadsföra produkter eller tjänster i dina artiklar, men se till att dina artiklar inte är försäljningstankar. Om du är ny på artikelmarknadsföring är detta det perfekta sättet att nå din idealiska målgrupp.

Varför du bör implementera en strategi för artikelmarknadsföring

Om du är intresserad av att utveckla ditt företag med hjälp av marknadsföring på nätet bör du överväga att genomföra en artikelmarknadsföringsstrategi. Det finns flera skäl att använda artikelmarknadsföring. Förutom dess bevisade förmåga att öka försäljningen på nätet har den många fördelar för hantering av rykte. Eftersom sökmotorer är de vanligaste källorna till kunder idag, är många användare nu mycket uppmärksamma på recensioner av företag. Artikelmarknadsföring kan hjälpa till att ta bort negativ feedback från synligheten och bilda ett positivt varumärke. Artikelmarknadsföring hjälper också till att undvika problemet med svart PR.

För att maximera trafiken kan du syndikera dina artiklar via sociala medier. Det är mer sannolikt att dina artiklar delas om du har en aktiv följarskara på Twitter eller Facebook. Detta kommer att öka din varumärkesranking och ge ytterligare trafik. Syndikering är också ett bra sätt att öka antalet läsare. Du måste dock vara försiktig så att du inte missbrukar social delning. Du vill inte äventyra din artikelmarknadsföringsstrategi genom att bryta mot reglerna. Genom att använda webbplatser för artikelinlämning kan du syndikera ditt innehåll till en mängd olika webbplatser och få trafik gratis.

Du kan också skriva artiklar för att öka varumärkeskännedomen och generera intäkter. Många läsare läser och delar artiklar och köper ofta från dessa webbplatser. Förutom att öka försäljningen bidrar artikelmarknadsföring också till att öka varumärkeskännedomen. Det är viktigt att komma ihåg att läsare älskar att läsa – de älskar att läsa nästan lika mycket som att titta på videor!

Så även om dina läsare kanske inte köper något omedelbart kan ditt innehåll bidra till att öka din verksamhet och din kundservice. Så om du vill utveckla ditt företag kan du överväga att införliva artikelmarknadsföring i din övergripande marknadsföringsstrategi. Läs mer om ämnet här